wtorek, 6 marca 2012

uszlachetnione sardynki

Tania przekąska, dobra na imprezy i na drugie śniadanie do pracy. Puszka sardynek w oleju kosztuje około dwóch złotych. A można z niej wyczarować takie oto pyszności:



Przepis:

Składniki:
sardynki w oleju
czerwona papryka
ser kozi
ciasto francuskie

Czerwoną paprykę należy wcześniej upiec do miękkości, zdjąć z niej skórę i pokroić w niewielkie kawałki. Ser kozi kroimy również na nieduże plasterki. Z ciasta francuskiego - najlepiej wąską szklanką - wycinamy okręgi, które układamy na wyłożonej papierem blasze. Na środek każdego krażka z ciasta wykładamy po kawałku sera i papryki, a na to sporą porcję sardynki. Pieczemy aż wyrosną i się zrumienią.





3 komentarze:

  1. Zapowiada się na ciekawy pomysł

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooooo... to może być naprawdę smaczne :) Super pomysł!!!

    Pozdrawiam serdecznie, życzę wielu fenomenalnych kulinarnych dokonań i zapraszam do siebie:
    http://kasinkowe-gotowanie.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo apetycznie. Gratulacje.

    OdpowiedzUsuń