czwartek, 6 stycznia 2011

sylwestrowo raz jeszcze

Pomna własnych przestróg dotyczących imprezowych przekąsek, a sylwestra w szczególności w tym roku zorganizowałam coś banalnie prostego i estetycznie spektakularnego - słone babeczki z:

1. nadzieniem z żółtego sera i porów z szynką
2. z bryndzą, czerwoną cebulą i kabanosem
3. ze szpinakiem i łososiem
4. z pastą z suszonych pomidorów i oliwkami
5. oraz z pastą z tuńczyka i ogórkiem

Duże opakowanie słonych spodów do babeczek można kupić w Makro. Nadzienie to inwencja własna gospodyni. Najprościej do zwykłego serka śmietankowego - np: Bieluch dodać pokrojone/zmiksowane składniki i farsz gotowy. Warto zadbać o odpowiednie ozdobienie babeczek. Powinny przypominać kompozycyjnie podobne - słodkie babeczki, być zróżnicowane kolorystycznie i smakowo. Gwarantuję, że każdy chętnie po nie sięgnie. :)

Swoje babeczki transportowałam do znajomej, dlatego zapakowałam je w kartonowe pudełka. Obwiązane kolorowymi wstążkami wyglądały jak pyszne kulinarne prezenty!

tuńczykowe

szynkowo - porowe

i reszta... :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz