wtorek, 4 października 2011

Faszerowane łódeczki ziemniaczane

Pomysł na trochę inne obiadowe ziemniaki. Ale uwaga - jest to danie praco- i czasochłonne, chociaż jak - mam nadzieję - przyznacie bardzo efektowne.





Przepis:
Składniki:
Ziemniaki
Śmietana
Cebula
Ser kozi
Pieczarki
Parmezan

Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Po przestudzeniu wydłubujemy z nich miąższ, zostawiając wydrążone łupinki. Miąższ ziemniaczany rozgniatamy na puree, dodajemy śmietanę i drobno posiekaną, zrumienioną cebulę oraz kozi ser. Masą faszerujemy łupinki ziemniaczane i zapiekamy. Pokrojone w plasterki pieczarki podsmażamy. Dekorujemy nimi podpieczone ziemniaki i posypujemy parmezanem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz